Speed Pedelec kopen? Lees de Expert Koopgids van Frank

Hallo, mijn naam is Frank Van Pol en ik ben al vanaf mijn jeugd volledig in de ban van fietsen en tegenwoordig ben ik helemaal gek van speed pedelecs. Als klein ventje begon ik al met een bijbaan bij de lokale fietsenwinkel en vanaf dat moment is mijn passie alleen maar groter en groter geworden. Natuurlijk is er sinds die tijd enorm veel veranderd, waar we vroeger nog blij waren met een versnelling op een fiets is dat nu niet meer dan normaal.

Ook mijn passie is dus veranderd, tegenwoordig ben ik gek op mountainbiken en maak ik dagelijks gebruik van een moderne speed pedelec. Als hobby review en gebruik ik regelmatig speed pedelecs en ik wil nu een steentje bijdragen aan jullie fietservaringen. Dat doe ik door hier regelmatig pedelecs te reviewen en gebruiken, daarbij heb ik voor jullie ook nog eens alle goedkope speed pedelecs geselecteerd en kun je gemakkelijk korting pakken op de aankoop van een nieuwe razendsnelle fiets!

 

Nummer 1 - Riese & Müller Cruiser NuVinci HS

Nu korting van € 510,-


Goedkoper alternatief

Gazelle Cityzen Speed 45km


Doe een gok

Als je op zoek bent naar de beste speed pedelecs in Nederland kom je automatisch uit bij de Riese & Müller Cruiser NuVince HS. Het uiterlijk is dik in orde en de speed pedelec is zeer stijlvol vormgegeven. Daarnaast heb je natuurlijk de beschikking over allerlei technische hoogstandjes. Zo heb je een traploos schakelende naafversnelling, beschik je over de beste middenmotor van dit moment de Bosch Performance en heb je de allerscherpste verlichting van Busch & Müller.

Trapondersteuning & technische snufjes Riese & Müller Cruiser NuVince HS

Naast al deze technische snufjes heb je natuurlijk geweldige trapondersteuning tot maar liefst 45 km/u. De kans dat je een snorfiets gaat inhalen wordt daardoor wel erg groot. Om je speed pedelec helemaal comfortabel te maken heb je de beschikking over een geveerde voorvork en een zadelpen zodat je lange comfortabele ritten kunt maken.

Hydraulische velgremmen 

Ook zijn de remmen dik in orde want je staat zo stil met de hydraulische velgremmen die je optimale controle geven. Kortom, zoek je een betrouwbare speed pedelec? Dan heb je een goede keuze gemaakt met de Riese & Müller Cruiser NuVinci HS. Het enige nadeel is de helmplicht en de beperkte kleurkeuze, er is namelijk maar een type beschikbaar op dit moment.


Nummer 2 - Stromer ST1 X 800Wh

Nu snel leverbaar binnen 1-2 weken


Goedkoper alternatief

Riese & Müller Charger GT


Doe een gok

Dit is misschien wel een van de bekendste speed pedelecs van dit moment. Dat is ook niet zo gek want de Stromer ST1 X 800Wh is een van de meest krachtige pedelecs van dit moment. Dit topmodel van Stromer is voorzien van high-end onderdelen en je hebt de beschikking over een sportief uiterlijk. Er is bij de Stromer ST1 X 800Wh gekozen voor een aluminium frame waardoor je een uiterst comfortabele fietservaring krijgt. Dit model is uitermate geschikt als je dagelijks naar het werk fietst en niet compleet uitgeput wil zijn.

Krachtige trapondersteuning Stromer ST1 X

Door de krachtige trapondersteuning waar de Stromer ST1 X 800Wh de beschikking over heeft heb je ondersteuning tot maar liefst 45km/u. Zo weet je helemaal zeker dat je op tijd op locatie aankomt, daarbij heb je nog een aantal mooie technische snufjes die deze speed pedelec gebruiken een waar genot maakt.

Technische snufjes van de Strome ST1 X 800Wh

Je kunt namelijk je smartphone koppelen zodat je live over rijgegevens en gps beschikt. Daarnaast kun je op je telefoon ook instructies ontvangen, zo waarschuwt de Stromer ST1 X 800Wh je als je de pedelec nog niet op slot hebt gedaan en krijg je direct een melding van het alarm als er iets niet in orde is. Een nadeel is dat je over een kenteken moet beschikken en dat deze pedelec tenminste WA verzekerd moet worden voordat je er de weg mee op kan.

 


Nummer 3 - Gazelle CityZen Speed 380 500Wh

Nu met 150 euro korting!


Goedkoper Alternatief

Gazelle Cityzen Speed 500W


Doe een gok

Ben jij er ook zo klaar mee om flink door te moeten trappen als je naar het werk fietst? Nou, dat is nu over want met de nieuwste speed pedelec van Gazelle ben je er zo. De Gazelle Cityzen Speed 380 zorgt er namelijk voor dat je met een maximale snelheid van 45 km/h afstanden in mum van tijd aflegt. Daarnaast is deze pedelec uitgerust met allerlei interessante gadgets. Zo heb je een traploze versnellingsnaaf die gemakkelijk te bedienen is met de NuVinci (Enviolo) versnellingen.

Krachtige Bosch Motor & Gazelle CityZen Speed 380

Deze versnellingsnaaf zorgt er voor dat je makkelijk tempo kunt maken en je fietst nooit meer in de verkeerde versnelling. Daarbij heb je de beschikking over een krachtige Bosch motor op de trapas waardoor je makkelijk met 45 km/u op rechte stukken fietst. Daarbij is stilstaan ook een makkie want de hydraulische schijfremmen zorgen er voor dat je binnen no-time weer veilig stilstaat.

Eindelijk een fietstocht zonder zweet & vermoeidheid

Kun je het al voorstellen deze zomer? Een fietstocht die niet eindigt in een compleet bezweet lichaam en een lichte vermoeidheid? De Gazelle Cityzen Speed 380 maakt het mogelijk zonder enkele moeite. Een nadeel is dat je over een kenteken moet beschikken en dat deze pedelec tenminste WA verzekerd moet worden voordat je er de weg mee op kan.


Nummer 4 - Stromer ST2 1000Wh Comfort

Nu 520 euro korting + €100 accessoires!


Goedkoper Alternatief

Stromer ST1 X 600Wh


Doe een gok

Als je al enigszins bekend bent met speed pedelecs zul je het merk Stromer vast wel kennen. De Stromer ST2 1000Wh Comfort is misschien wel een van de beste en luxe versies die er beschikbaar zijn in Nederland. Als je een pedelec zoekt die je elke dag met plezier naar het werk brengt ben je met dit type aan het juiste adres. De afwerking is dik in orde en het perfect afgewerkte frame van de Stromer ST2 maakt van elke fietsrit een waar genot.

Stromer ST2 1000Wh is een van de krachtigste speed pedelecs

Daarnaast is de speed pedelec uitgerust met een krachtige achterwielmotor. Je hebt de beshcikking over een van de meest krachtige SYNO Drive motors die wordt gevoed door een van de allersterkste accu's die er momenteel beschikbaar zijn. Je hebt de beschikking over 983Wh. Als je iemand bent die een sportieve rijstijl beschikt kun je je hart ophalen met de Stromer ST2 1000Wh Comfort. Zo kun je flink snelheid maken op vlakke landschappen maar is het ook mogelijk om bergachtig landschap aan gort te rijden.

Technische snufjes Stromer ST2

Daarnaast heb je ook nog de mogelijkheid om andere technische snufjes te gebruiken. Zo kun je de Stromer ST2 1000Wh Comfort verbinden met je smartphone, zodat je live over rijgegevens en gps beschikt.

Daarnaast kun je op je telefoon ook instructies ontvangen, zo waarschuwt de Stromer ST2 je als je de pedelec nog niet op slot hebt gedaan en krijg je direct een melding van het alarm als er iets niet in orde is. Een nadeel is dat je over een kenteken moet beschikken en dat deze pedelec tenminste WA verzekerd moet worden voordat je er de weg mee op kan.


Nummer 5 - Stromer ST1 X 1000Wh Sport

Nu 130 euro korting + €100 accessoires!


Goedkoper Alternatief

Riese & Müller Charger GT Touring 


Doe een gok

Ben je op zoek naar een betaalbare en krachtige speed pedelec? Dan is de Stromer ST1 X 1000Wh misschien iets voor jou. Deze pedelec is voorzien van een enorm krachtige motor en je hebt de beschikking over allerlei high-end onderdelen. Deze speed pedelec is voorzien van een sportief aluminium frame en je kunt er vanuit gaan dat je een comfortabele fietservaring tegemoet gaat als je dit model aanschaft.

Het kan zijn dat je op zoek bent naar een alternatief voor de auto als je dagelijks naar je werk gaat, of dat je een echte fietsfanaat bent die graag comfortabel wil reizen. De Stromer ST1 X 1000Wh is voor beide uitermate geschikt.

Krachtige trapondersteuning Stromer ST1 X Sport

Door de krachtige trapondersteuning van de ST1 X heb je trapondersteuning tot maar liefst 45 km/u. Zo wordt fietsen een stuk gemakkelijker, sneller en comfortabeler. Je hebt de beschikking over de welbekende CYRO Drive motor en je kunt zelfs 10 verschillende soorten versnellingen gebruiken.

Ook heb je ook nog de mogelijkheid om andere technische snufjes te gebruiken. Zo kun je de Stromer ST1 X 1000Wh verbinden met je smartphone, zodat je live over rijgegevens en gps beschikt.

Technische snufjes StromerST1 X Sport 1000Wh

Daarnaast kun je op je telefoon ook instructies ontvangen, zo waarschuwt de Stromer ST1 X je als je de pedelec nog niet op slot hebt gedaan en krijg je direct een melding van het alarm als er iets niet in orde is. Een nadeel is dat je over een kenteken moet beschikken en dat deze pedelec tenminste WA verzekerd moet worden voordat je er de weg mee op kan.

 


Nummer 6 - Giant Quick-E+ 500Wh

Nu 650 euro korting + €100 accessoires!


Goedkoper Alternatief

Gazelle Cityzen Speed 500Wh


Doe een gok

Giant is door de jaren heen natuurlijk uitgegroeid tot een van de meest bekende fietsmerken van Nederland. Ook op het gebied van de speed pedelecs staat de fabrikant natuurlijk niet stil. Giant staat bekend om het sportieve karakter en dat is ook direct terug te zien in de nieuwste speed pedelec, de Giant Quick-E+ 500Wh.

Je hebt de beschikking over een krachtige SyncDrive sportmotor die je 80Nm trekkracht geeft waardoor je enorm snel kunt accelereren.

De Giant Quick-E+ doet zijn naam eer aan

Je hoeft maar een klein beetje kracht te zetten bij het stoplicht en je zit binnen no-time op 45 km/u. Daarnaast heb je de beschikking over 20 versnellingen en heb je een flinke actieradius met de Giant Energypak 500.

Krachtige remmen & extra comfort

Als je zo snel kan optrekken en snelheid kan maken wil je natuurlijk ook zeker weten dat je snel stilstaat. Daar hoef je bij de Giant Quick-E+ 500Wh niet bang voor te zijn. Door de Tektro Dorado hydraulische schijfremmen sta je net z snel stil als dat je optrekt. Een nadeel is dat je over een kenteken moet beschikken en dat deze pedelec tenminste WA verzekerd moet worden voordat je er de weg mee op kan.


Nummer 7 - Riese & Müller Supercharger GT Touring HS 500Wh

Nu 650 euro korting + €100 accessoires!


Goedkoper Alternatief

Stromer ST1 X 800Wh


Doe een gok

Als je op zoek bent naar de beste speed pedelecs in Nederland kom je automatisch uit bij de Riese & Müller Supercharger GT Touring HS 500Wh . Het uiterlijk is dik in orde en de speed pedelec is zeer stijlvol vormgegeven. Daarnaast heb je natuurlijk de beschikking over allerlei technische hoogstandjes. Zo heb je een traploos schakelende naafversnelling, beschik je over de beste middenmotor van dit moment de Bosch Performance waardoor je razendsnel op locatie bent met deze pedelec.

Riese & Müller Supercharger GT Touring HS 500Wh is strak afgewerkt

De Riese & Müller Supercharger GT Touring HS 500Wh is een mooi afgewerkte speed pedelec die geschikt is voor iedereen die dagelijks lange afstanden aflegt. Als je op zoek bent naar een goede vervanger voor de auto is deze pedelec een prima optie. Je hebt de beschikking over 11 Shimano Deore versnellingen en je hebt elektrische trapondersteuning tot 45 km/u.

Krachtige remmen & prachtig display

Als je zo snel fietst wil je natuurlijk zeker weten dat je ook snel stilstaat. Daar hoef je met de Riese & Müller Supercharger GT Touring HS 500Wh niet bang voor te zijn want met de Magura MT4 hydraulische schijfremmen sta je binnen no-time weer stil. Ook heb je de beschikking over een aantal technische snufjes zoals het Bosch Nyon display.


Nummer 8 - Riese & Müller New Charger Touring HS

Nu 100 euro korting + €100 accessoires!


Goedkoper Alternatief

Riese & Müller Cruiser NuVinci HS


Doe een gok

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en betaalbare speed pedelec kom je al snel uit bij de Riese & Müller New Charger Touring HS waar je snelheden tot 45 km/u kunt behalen. Als je een alternatief zoekt voor de auto om naar je werk te gaan is deze pedelec uitermate geschikt. Door de sterke accu en krachtige motor heb je een flinke actieradius en flink vermogen om lange stukken af te leggen.

Uiterlijk & accu Riese & Müller New Charger Touring HS

Ook het uiterlijk van deze speed pedelec is dik in orde, de accu is netjes in het frame verwerkt en niet zichtbaar waardoor het design erg strak vormgegeven is. Zoals we net al besproken heb je de beschikking over een krachtige Bosch Performance motor en kun je met de Shimano Deore schakelset gemakkelijk gebruik maken van de 10 versnellingen op deze pedelec.

Brede banden & hydraulische schijfremmen

Door de brede banden, sterke verlichting en de hydraulische schijfremmen weet je ook helemaal zeker dat je veilig de weg op kunt zonder gedoe. Je hebt de beschikking over maximale grip en de verende voorvork zorgt er voor dat je in elke omstandigheid veilig kunt fietsen. Een nadeel is dat de kettingkast van deze pedelec open staat waardoor het kan voorkomen dat je de ketting wat vaker moet smeren.


Nummer 9 - Gazelle Cityzen Speed 500Wh

Nu 400 euro korting + €100 accessoires!


Goedkoper Alternatief

Gazelle CityZen Speed 380


Doe een gok

Tegenwoordig stappen veel meer mensen op de fiets om naar het werk te gaan, dat is ook logisch want je staat met de auto al snel in de file waardoor je een hoop stress kunt krijgen. Gelukkig heb je nu de beschikking over speed pedelecs die er voor zorgen dat je in no-time op je werk aankomt. Iedereen kent het merk Gazelle wel en de Gazelle Cityzen Speed 500Wh is een van de nieuwste modellen in de pedelec serie.

Gazelle Cityzen Speed 500Wh beschikt over krachtige motor

De Gazelle Cityzen Speed 500Wh heeft de beschikking over een krachtige Bosch motor waardoor je lekker vlot door al het verkeer heenfietst en je kunt op lange rechte stukken met eenvoud 45 km/u behalen. De motor is op de trapas geplaatst en deze krachtige ondersteuning zorgt er voor dat je nog geen druppeltje zweet op je rug hebt voor je op je werk aankomt.

Krachtige remmen en strak design

Nu wil je natuurlijk zeker weten dat je ook snel stilstaat, daar hoef je met de Gazelle Cityzen Speed 500Wh niet voor te vrezen want de hydraulische schrijfremmen zorgen er voor dat je snel stilstaat wanneer jij dat wil. De accu van deze speed pedelec is veilig weggewerkt in het frame waardoor het design erg strak is vormgegeven. Daarnaast heb je de beschikking over remlichten en een handige toeter, je schakelt met deze speed pedelec in no time over naar een van de 10 versnellingen door de geintegreerde Shimano derailleurversnellingen


Welk fietsmerk is je favoriete speed pedelec?


Alles over Speed Pedelecs


Wat is een speed pedelec?

Veel mensen weten nog steeds niet precies wat een speed pedelec is, een van de meest gestelde vragen is dan ook Wat is een speed pedelec? Nou, het is eigenlijk heel eenvoudig. Een speed pedelec is een elektrische fiets waarbij de ondersteuning niet stopt bij 25 km/u. Als je zelf meetrapt op een pedelec haal je gemakkelijk snelheden tot 45km/u. Veel mensen die dagelijks naar het werk fietsen hebben behoefte aan deze ondersteuning om bijvoorbeeld niet met de auto te hoeven. We zien ook dat vooral dertigers erg geinteresserd zijn in de pedelec omdat deze doelgroep een vervanging zoekt voor de auto, tegenwoordig sta je namelijk snel in de file en veel mensen zoeken naar een alternatief om deze ochtendstress te voorkomen.

Lijkt een speed pedelec eigenlijk wel op een fiets?

Een andere logische vraag is natuurlijk of de speed pedelec eigenlijk nog wel kenmerken heeft van een fiets. Dat vraagstuk is in 2017 al een keer ter sprake gekomen omdat de speedbike nog als snorfiets op de markt kwam waardoor je met de pedelec gewoon op het fietspad mocht rijden. Daar is verandering in gekomen want vanaf 1 januari 2017 is de speedbike officieel een bromfiets geworden. Dat betekent dat het blauwe kentekenplaatje vervangen moet worden met een geel brommer kenteken. Ook moet je verplicht een helm dragen als je gebruik maakt van de pedelec.

Dat hoeft geen helm te zijn zoals je op de scooter gewend bent, er zijn speciale helmen ontwikkeld voor de speed pedelec. Een nadeel is echter dat je niet meer op het fietspad mag fietsen tenzij er een verplicht fiets/bromfietspad aanwezig is

Hoe hard kunnen speed pedelecs in het echt rijden?

In de praktijk zien we dat veel speedbikes niet sneller dan 40km/u gaan. Als je heel hard doortrapt is het mogelijk om de 45 km/u aan te tikken. Toch blijkt uit veel gebruikerservaringen dat deze snelheid behalen een echte grote inspanning vereist. Misschien is dat maar goed ook want geloof ons, op een fiets 45 km/u rijden gaat hard, heel hard.
Als je kijkt naar verschillende tests die online staan kun je een kruissnelheid van ongeveer 30 tot 40 kilometer per uur behalen. Ook wonen we natuurlijk in een land waar het soms flink waait waardoor de snelheid nog verder beperkt wordt. Je kunt er vanuit gaan dat je met een reguliere speedbike ongeveer 30 tot 35 kilometer per uur kunt fietsen op zijn top.

Is de speed pedelec een aanrader?

Als je op zoek bent naar een alternatief voor de auto is een speedbike een prima oplossing. Veel mensen willen files vermijden en dan is de pedelec een prima uitkomst. Denk er alleen wel aan dat je afhankelijk bent van een accu, deze moet dus tussentijds worden opgeladen op het werk als je weer terug wil naar huis. Tegenwoordig zijn er echter genoeg pedelecs die beschikken over een grote accu waardoor je een grotere actieradius hebt. Een simpel model speedbike kan ongeveer 1 tot 2 uur fietsen voordat de accu leeg is. Dat hangt natuurlijk ook af van de motor die je gekozen hebt, bij intensief gebruik is de accu natuurlijk sneller leeg

Is de speed pedelec veilig of is het een gevaarlijk vervoermiddel?

Dat ligt natuurlijk aan een aantal factoren, zo heb je genoeg routes waar je veilig met de speed pedelec kunt rijden. Als je brede paden hebt, een relatief rustige omgeving hebt en een veilige rijstijl hebt is het uiteraard een veilig vervoersmiddel. Als je echter in een drukke stad gaat fietsen zoals Amsterdam is het een stukje gevaarlijker, als je op de weg fietst zit je daar al snel tussen de auto's en de fietspaden zijn soms te smal om veilig te fietsen. Toch ligt het voornamelijk aan je eigen rijstijl, het is over het algemeen goed mogelijk om veilig door een stad heen te fietsen als je rekening houdt met de omgeving.

Waarom verschillen de prijzen van speedbikes zo?

Het verschil in prijs zit hem doorgaans in een aantal zaken. Zo is de accu natuurlijk een van de grootste verschillen tussen veel speedbikes. Een accu die twee keer zo groot is als een regulier model kan makkelijk 500 tot 1000 euro duurder zijn. Daarbij is het type motor ook een groot verschil, doorgaans betaal je voor een speedbike met display en dure materialen zoals aluminium een stuk meer.

Welke regels gelden voor speed pedelecs?

Als je de beschikking hebt over een speedbike moet je jezelf aan dezelfde regels als een bromfietser houden. Dat betekent dat je je wettelijk aan een aantal regels moet houden. Zo moet je standaard een helm dragen en de beschikking hebben over een bromfietsrijbewijs. Lees nog even verder als je een goed overzicht wil hebben van alle regels waar je je als speed pedelec eigenaar aan moet houden.

Voor een speed pedelec gelden de volgende maximum-snelheden:

  • Op de rijbaan 45 km/u;
  • Op het fiets/bromfietspad buiten de bebouwde kom: 40 km/u
  • Op het fiets/bromfietspad binnen de bebouwde kom: 30 km/u
  • Je moet minimaal 16 jaar zijn en een bromfietsrijbewijs (type AM) hebben
  • Een goedgekeurde bromfietshelm (norm ECE 22.05) of een goedgekeurde speed pedelec-helm (norm NTA 8776:2016) dragen.
  • Een geel bromfietskentekenplaat achterop de speed pedelec hebben;
  • Een verzekering voor wettelijke aansprakelijkheid (WA) hebben
  • Rijden op het fiets/bromfietspad (of op de rijbaan).
  • Je mag dus niet op het fietspad rijden
  • Je moet altijd het kentekenbewijs bij je hebben.


Presentatie fietsersbond speed pedelec web-low
PDF – 1,6 MB 672 downloads
unive-e-bike-personderzoek-2018-rapport
PDF – 1,1 MB 914 downloads
Speed pedelecs
PDF – 220,6 KB 679 downloads

Speed pedelecs op de rijbaan zijn levensgevaarlijk - Interessant item op Radio 1
Rating: 3.7142857142857 sterren
7 stemmen